Milyen előnyei vannak a sütőtöknek? A

tök különféle tökök, amelyekre az emberek gyakran hagyományos Halloween -dekorációnak vagy Hálaadás pite -tölteléknek gondolnak. A töküzem húsa azonban számos egészségügyi előnyt biztosít a népszerű ünnepségeken kívül. A

tök egy kövér, tápláló narancssárga zöldség és rendkívül tápanyag -sűrű étel. Alacsony kalóriatartalmú, de gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek mindegyike magában, levelekben és gyümölcslevekben is található.

Számos módon lehet beépíteni a tököt desszertekbe, levesekbe, salátákba, megőrzésekbe, és még a vaj helyettesítőjeként is.

Ez az orvosi hír ma a tudásközpont funkció a népszerű ételek egészségügyi előnyeiről szóló cikkek gyűjteményének része.

Itt megvizsgáljuk a sütőtök számos előnyeit, táplálkozási bontást nyújtunk, és megvizsgáljuk a sütőtök egészséges étrendbe történő beillesztésének módját. A

tök fantasztikus előnyei vannak, ideértve a béta-karotin egyik legismertebb forrása.

A béta -karotin egy erőteljes antioxidáns, amely narancssárga zöldségeket és gyümölcsöt ad élénk színét. A test bármilyen lenyelett béta -karotint A -vitaminvá alakítja. Cancer

 • Védelmet kínál az asztma és a szívbetegség ellen
 • Az életkorral összefüggő makuladegeneráció kockázatának csökkentése
 • Sok tanulmány azt javasolta Az olyan ételek, mint például a tök, csökkenti az elhízás és az általános halálozás kockázatát. Segíthet az embernek a cukorbetegség és a szívbetegségek elkerülésében, az egészséges arcbőr és a haj elősegítésében, az energia növelésében és az egészséges testtömeg -index (BMI).

  A kutatás a következő egészségügyi előnyöket mutatta be:

  A vérnyomás szabályozása

  Az étkezési tök jó a szív számára. A szál, a kálium és a C -vitamin tartalma a tökben mind támogatja a szív egészségét.

  A 2722 résztvevő 2017. évi tanulmányának eredményei azt sugallják, hogy a elegendő kálium fogyasztása szinte ugyanolyan fontos lehet, mint a nátrium csökkentése a magas vérnyomás kezelésében.

  A magas vérnyomás a kardiovaszkuláris betegségek (CVD) kockázati tényezője. A nátriumbevitel csökkentése általában olyan ételek fogyasztását foglalja magában, amelyek kevés sót tartalmaznak vagy egyáltalán nem tartalmaznak.

  A Nemzeti Egészségügyi Intézetek (NIH) étkezési kiegészítőkhivatala szerint a kálium többfogyasztása csökkentheti a CVD más típusainak kockázatát is.

  További kutatásokra van szükség a tök fogyasztásának a stroke és a CVD kockázatára gyakorolt hatásainak megerősítéséhez.

  A rák kockázatának csökkentése

  A 2016 -os tanulmány pozitív összefüggést sugall a béta -karotinban gazdag étrend és a daganat szuppressziója között a prosztata rákban.

  A 2014-es keresztmetszeti vizsgálat eredményei azt is kimutatják, hogy a béta-karotin lelassította a vastagbélrák kialakulását egy japán populációban.

  A cukorbetegség megelőzése és szabályozása

  beleértve a tököt is, segíthet az embereknek a cukorbetegség és a vércukorszint szabályozásában.

  A 2019. évi tanulmány azt mutatja, hogy két növényi kivonat kombinációja, amelyek közül az egyik a tök poliszacharidja volt, az egerekben vércukorszintet csökkent.

  Bár a tanulmány nem vett részt az emberekben, a kutatás azt mutatja, hogy ezeknek a növényi vegyületeknek a potenciálja a 2. típusú cukorbetegség korlátozására.

  A vércukorszintre gyakorolt hatása miatt a tudósok képesek lehetnek antidiabetikus gyógyszerekké alakítani, bár további vizsgálatokra van szükség.

  Itt tudjon meg többet a cukorbetegségről.

  védi az életkorral összefüggő szemproblémákat

  sütőtök rengeteg antioxidánsot tartalmaznak. A C -vitamin, az E -vitamin és a béta -karotin támogatja a szem egészségét, és megakadályozza az idősebb felnőttek degeneratív károsodását.

  A Nemzeti Szem Intézet 2019-ben klinikai vizsgálatot végzett az életkorhoz kapcsolódó szembetegség-vizsgálatnak (AREDS).

  Az eredmények azt mutatták, hogy a C-vitamin, az E-vitamin és a béta-karotin nagy dózisai kapcsolódnak az életkorhoz kapcsolódó makuladegeneráció szignifikánsan csökkent kockázatához.

  Táplálkozás

  Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának FoodData Central adatbázisa szerint 1 csésze vagy 245 gramm (g) főtt, főtt vagy leeresztett tök, só nélkül tartalmazza: < /p>

  A sütőtök számos alapvető vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, beleértve:

  A sütőtök fantasztikus rostforrás. Az ajánlott rostbevitel napi 25 és 38 g között van felnőttek számára. A

  rost lelassítja a cukor felszívódásának sebességét, elősegíti a rendszeres bélmozgást és simítja az emésztést. Az egészséges rostbevitel szintén hozzájárulhat a vastagbélrák kockázatának csökkentéséhez.

  Közel 3 g szálas szálas I -csésze főtt, friss tökben és több mint 7 g konzerv sütőtökben a sütőtök hozzáadása a napi étrendhez segíthet az embernek a rostbevitelének növelésében.

  étrend

  Sokféle módon tudnak enni az emberek több tököt. A friss sütőtök otthoni előkészítése az egészség számára a legtöbb előnyt nyújtja, de a konzerv tök is nagyszerű választás. A Pumpkin megőrzi számos egészségügyi előnyeit a konzervezési folyamatban.

  Az embereknek el kell kerülniük a konzerv tök pite keverékét a rendszeres fogyasztás céljából. Ez általában az élelmiszerboltokban található konzerv tök mellett van, és gyakran hasonló dobozban van. Hozzáadott cukrokat és szirupokat tartalmaz.

  A Canned Pumpkinnek csak egy összetevővel kell rendelkeznie, amely a tök.

  Bár a jack-o-lámpák készítésében szereplő sütőtök sokfélesége ehető, a legjobb, ha édes vagy pite tökfajtákkal főzünk.

  Győződjön meg arról, hogy a sütőtöknek néhány hüvelyk szára marad -e. A méretének nehéznek és nehéznek is kell lennie. Az emberek legfeljebb 2 hónapig tárolhatják a vágatlan sütőtöket egy hűvös, sötét helyen.

  Itt található néhány egyszerű tipp a sütőtök egészséges étrendbe történő beillesztésére:

  Olvassa el ezt a cikket spanyolul.

  q:

  Más squash növények olyan egészségesek -e, mint a tök?

  a:

  Igen, általában. A sütőtök egy olyan squash, amely a téli töktől a nyári tökig terjed.

  A legtöbb ehető töknek saját egyedi tulajdonságai vannak. Általában azonban mindegyikük magas rosttartalmú, és különféle ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz.

  A válaszok orvosi szakértőink véleményét képviselik. Minden tartalom szigorúan információs, ezért nem szabad orvosi tanácsadásnak tekinteni.

  Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és társulásokból származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

  szerkesztői politika elolvasásával.

  Contents