extra olívaolaj vagy diófélék „ellensúlyozhatják az életkorral összefüggő kognitív hanyatlást”

Ezeket a résztvevőket összehasonlítottuk egy 145 résztvevő kontrollcsoporttal egy étrend után, ahol azt javasolták, hogy csökkentsék az étkezési zsírokat.

extra olívaolaj vagy diófélék ellensúlyozhatja az életkorral összefüggő kognitív hanyatlást ”

Az étrendi beavatkozás 4 éves mediánja után 334 résztvevőnél a követő kognitív tesztek álltak rendelkezésre. A kutatók azt találták, hogy a résztvevők között 37 enyhe kognitív károsodás esete volt: 17 (13,4%) a csoportban, amely extra olívaolajat, nyolc (7,1%) a vegyes Nuts -csoportban és 12,6%) kapott a kontrollcsoportban.

A kontrollcsoportban résztvevők szignifikáns csökkenést tapasztaltak a kognitív funkciók minden mért kompozitjában. A kutatók azonban megjegyezték, hogy a tanulmány két mediterrán diétás karja eltérő javulást tapasztalt a kognitív funkcióban.

“A diófélékkel rendelkező csoport jobban teljesített a memóriatesztben a kontrollcsoporthoz, a nevek vagy a szavak megjegyzése, míg az olívaolaj -csoport jobban teljesített olyan teszteknél, amelyek megkövetelik a gondolat sebességét, az elülső funkciót, az ügyvezető funkciót – magyarázza Dr. Ros.

Bár a vizsgálat randomizált klinikai vizsgálat volt, annak korlátai vannak. Nem minden résztvevő kapott nyomon követési kognitív tesztet, és mindhárom étrend betartása nem garantálható. A kutatók szerint további vizsgálat indokolt.

„Eredményeink azt sugallják, hogy egy idősebb populációban az olívaolajjal vagy dióval kiegészített mediterrán étrend ellensúlyozhatja az életkorral összefüggő kognitív hanyatlást”-fejezi be a szerzők. “A kognitív hanyatlás és a demencia hatékony kezelésének hiánya rámutat arra, hogy megelőző stratégiákra van szükség a kezdet kialakulásának és/vagy minimalizálása érdekében ezen pusztító feltételek hatásait.”

A JAMA -val készített interjúban Dr. ROS kijelenti, hogy a kutatócsoport jelenleg tanulmányt készít a dió neurodegeneratív betegségre gyakorolt hatásáról, összehasonlítva a dió diétát a kontroll étrenddel.

A múlt héten az Medical News ma beszámolt egy hasonló tanulmányról, amelyben a kutatók öt évig figyelték az idősebb felnőttek étrendjét és tesztelték a kognitív hanyatlás szempontjából. A kutatók rájöttek, hogy azok, akik egészségesek, csak az agyi ereje kis cseppjét tapasztalták meg.

Az extra-szűz olívaolaj megakadályozhatja az Alzheimer

új kutatásait, hogy az extra-szűz olívaolaj-a mediterrán étrend egyik kulcsfontosságú eleme-megvédheti az agyat az Alzheimer-kór tüneteitől. Az egérkísérletek mind a kognitív teljesítmény, mind az idegsejtek megjelenésének változásait tárták fel. A

Alzheimer -kór becslések szerint körülbelül 5 millió embert érint az Egyesült Államokban. A neurodegeneratív betegség progresszív, és még nem gyógyítható vagy megfordítható.

De az új kutatások közelebb kerülnek a megelőzéshez-és potenciálisan megfordítva-stratégia, az egerek kognitív teljesítményére és agyi egészségére gyakorolt hatásainak tanulmányozásával.

Az extra-szűz olívaolaj a mediterrán étrend kulcsfontosságú alkotóeleme, amely gyümölcs, zöldség, teljes kiőrlésű gabona, olívaolaj és diófélékben gazdag étrend.

Az új tanulmányt – amelyet a Klinikai és Transzlációs Neurológia Journal Journal -ban tettek közzé – a Philadelphia, PA.

Vezető nyomozó, Dr. Domenico Praticò – a Farmakológiai és Mikrobiológiai Minisztériumok professzora, valamint a LKSOM Transzlációs Orvostudományi Központja – Magyarázza el, miért választott ki több tanulmány az olívaolajat, és ez a fő oka annak, hogy a fő oka annak, hogy a fő oka annak, hogy a fő oka A mediterrán étrend oly sok egészségügyi előnyhöz kapcsolódik.

„A gondolkodás az, hogy az extra-szűz olívaolaj jobb, mint önmagában a gyümölcsök és a zöldségek, és mint egyszeresen telítetlen növényi zsír, egészségesebb, mint a telített állati zsírok”-mondja.

Az olívaolaj hatásainak tanulmányozása egerekben

Dr. Praticò és a csapat egy hagyományos Alzheimer transzgenikus egérmodellt használt az olaj hatásainak tanulmányozására. A rágcsálókat genetikailag módosítottuk, hogy az Alzheimer -kór három fő jellemzője legyen: memóriakárosodás, amiloid plakkok felhalmozódása és neurofibrilláris kusza.

A neurofibrillary kusza a tau nevű fehérje csavart szálak eredménye. Az egészséges agyban a tau segíti a tápanyagok és más molekulák szállítását, amelyekre az agysejtek szükségük van. Az Alzheimer -kórban ez a fehérje összezavarod az agysejtekbe, amelyek haldoklik, mert az alapvető tápanyagok már nem érik el őket.

Az amyloid plakkok a béta-amiloid, az „amiloid prekurzor fehérje” nevű fehérje fragmentumának a felesleges termelésének és felhalmozódásának eredményei. Az Alzheimer -kórban ezek a plakkok az idegsejtek közötti terekben épülnek fel.

Dr. Praticò és munkatársai a rágcsálókat két csoportra osztották: az egyik csoportot chow-diétát táplálták extra-szűz olívaolajjal, a másik csoport pedig rendszeres chow-étrendet kapott hozzáadott olaj nélkül.

Az Alzheimer jellemzői meglehetősen korán kezdnek kialakulni egy rágcsáló modellben, tehát ebben a kísérletben az olajat hozzáadták az étrendhez, amikor az egerek 6 hónaposak voltak, mielőtt bármilyen tünet megjelent volna.

A kutatók az egerek kognitív képességeit úgy értékelték, hogy teszteket adnak a térbeli memóriájuk, a munkamemória és a tanulási képességeikhez.

Az olívaolaj megőrzi az agysejt egészségét

Az általános megjelenés szempontjából a két állati csoport között nem volt különbség.

De amikor az egerek 9 hónapos és 12 hónapos voltak, az egerek, amelyeket az extra szűz olívaolaj-étrend táplált, sokkal jobban teljesített a kognitív tesztekben.

Dr. Praticò és csapata szintén elemezte ezen egerek agyszövetét, és a vizsgálatok feltűnő különbségeket mutattak az idegsejtek megjelenése és működése között.

Először is, a szinapszisok integritását – amelyek az agysejt azon részei, amelyek megkönnyítik az idegsejtek közötti kommunikációt – sokkal jobban megőrizték az olívaolaj -csoportban. Másodszor, az olívaolajban táplált egerekben az agyszövet „drámai növekedést” mutatott az idegsejtek autofágia aktiválásában.

Az autofágia egy olyan folyamat, amely szerint az idegsejtek szétesnek és kiküszöbölik a sejtek közötti felhalmozódást hajlamos mérgező törmeléket.

Ebben a kísérletben az autofágia növekedése az amiloid plakkok és a foszforilált tau csökkenéséhez vezetett.

Dr. Praticò azt mondja: „Ez izgalmas megállapítás számunkra. Az autofágia aktiválásának, a memóriának és a szinaptikus integritásnak köszönhetően megőrizték, és az Alzheimer -kór kialakulására szánt állatok kóros hatásai jelentősen csökkentek. ”

„Ez egy nagyon fontos felfedezés, mivel azt gyanítjuk, hogy az autofágia csökkentése jelzi az Alzheimer -kór kezdetét.”

Dr. Domenico Praticò

Ezután a kutatók az olívaolaj bevezetését egy későbbi szakaszban tervezik, amikor Alzheimer tünetei már megjelentek. Az egerek esetében ez 12 hónapos korban jelentené.

„Általában amikor a beteg orvosát látja a demencia gyanúsított tünetei miatt, a betegség már fennáll” – magyarázza Dr. Praticò. “Szeretnénk tudni, hogy az étrend későbbi időpontjában hozzáadott olívaolaj megállíthatja -e vagy megfordíthatja -e a betegséget.”

Tudja meg, hogy a szűz olívaolajjal dúsított mediterrán étrend megvédheti a szívet.

A szélsőséges testmozgás szepszishez vezethet, tanulmányi megállapítások

A testmozgás egészségügyi előnyei jól dokumentáltak, ám az ausztráliai Melbourne -i Monash Egyetem kutatói két új tanulmánya, a szélsőséges szinten történő testmozgás több új tanulmányt nyújthat. árt, mint jó – vérmérgezéshez vezethet.

A Monash Táplálkozási és Dietetikai Tanszékének Dr. Ricardo Costa vezette tanulmányokat – mindkettő a Sportgyógyászat és a Gyakorlat immunológiai áttekintéseiben közzéteszi.

A vérmérgezés, más néven szepticemia vagy szepszis, akkor akkor fordul elő, amikor az immun vegyi anyagok kiszivárognak a véráramba, és hiperaktív gyulladásos reakciót váltanak ki. Ez vérrögökhöz és szivárgó erekhez vezethet, rontva a véráramlást és megakadályozva, hogy a test szervei megkapják a szükséges oxigént és a tápanyagokat.

A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) szerint az Egyesült Államokban több mint egymillió ember alakul ki szepszisben évente, ezen személyek mintegy 28-50% -a meghal.

csecsemők és gyermekek, idős egyének, krónikus betegségben szenvedő emberek – például rák vagy AIDS -, akik súlyos égési sérüléseket vagy fizikai traumát szenvedtek, és a gyengült immunrendszerben szenvedő embereknek a szepszis legnagyobb kockázata van.

Ugyanakkor Dr. Costa és kollégák legfrissebb kutatása szerint a szélsőséges testmozgás szintén kockázati tényező lehet.

Az amerikaiak fizikai aktivitási irányelvei azt javasolják, hogy a felnőttek legalább 150 perces mérsékelt intenzitású aerob aktivitást vagy 75 perces erőteljes intenzitású aerob aktivitást vállaljanak.

De bár a becslések szerint csaknem felünk nem felel meg ezeknek az iránymutatásoknak, néhányunk a kerítés másik oldalán van, szélsőségekre gyakorolva. Dr. Costa szerint

Az egy ülésen több mint 4 órán át végzett testmozgás szélsőségesnek tekinthető, mivel ismétlődő napi kitartási napokban vesz részt. Az ilyen gyakorlatok gyakoriak a szélsőséges állóképességi rendezvényeken részt vevő emberek körében, mint például a maratonok, akik gyakran a magas hőszakaszban vesznek részt ezekben az eseményekben, és extra feszültséget okoznak a testre.

„Az ilyen módon történő edzés már nem szokatlan-a maratonok várólistái, az Ironman triatlon események és az ultramaratonok normálok, és népszerűségük növekszik”-jegyzi meg Dr. Costa.

A maratoni futóknak szepszis markerei voltak a vérmintákban

A vizsgálatokhoz a csapat 17 olyan személy vérmintáit elemezte, akik részt vettek egy 24 órás ultramaratonon és 19 olyan embert, akik vett részben egy többlépcsős ultramaratonban. Az egyes résztvevőktől vérmintákat vettünk közvetlenül az események előtt és után, és az összes mintát összehasonlítottuk a kontroll résztvevőkből származó mintákkal.

A tanulmány résztvevőitől a maratoni befejezés után vett szinte az összes vérmintában a kutatók azonosítottak olyan markereket, amelyek azonosítottak a betegek vérmintáiban, amelyeket szepszis céljából a kórházba fogadtak.

“Az események előtt és után vett vérminták, összehasonlítva egy kontrollcsoporttal, bebizonyította, hogy a testmozgás hosszabb ideig a bélfal megváltozását okozza, lehetővé téve a természetesen jelen lévő baktériumokat, az úgynevezett endotoxinok néven. A bél, hogy kiszivárogjon a véráramba ” – magyarázza Dr. Costa. “Ez ezután szisztémás gyulladásos reakciót vált ki a test immunsejtjeiből, hasonlóan a súlyos fertőzés epizódjához.”

Megjegyzés: Mivel az endotoxinok nem baktériumok, „… a természetesen jelen lévő baktériumok, úgynevezett endotoxinok…” Egy jobb kifejezés talán a „… a természetesen jelen lévő baktériumok, amelyek endotoxinokat választanak ki.”

Érdekes módon a csapat úgy találta, hogy azoknak a résztvevőknek, akik illeszkedtek és hosszabb ideig töltöttek edzést a maratonok számára, magasabb szintű gyulladásgátló citokin-szintű, az Interleukin 10-nek nevezett vérükben, ami ellensúlyozza az endotoxin által okozott negatív egészségügyi hatásokat. -A indukált immunválasz. A csapat szerint

Megállapításaik hangsúlyozzák az iránymutatások követésének fontosságát, amikor a szélsőséges állóképességi eseményeken vesznek részt. Dr. Costa hozzáteszi:

“Alapvető fontosságú, hogy bárki, aki feliratkozik egy eseményre, először egészségügyi ellenőrzést kap, és egy lassú és állandó edzési programot épít, ahelyett, hogy egyenesen egy maratonra ugrálna Egy hónapos képzés.

A test képes alkalmazkodni és fékezni a negatív immunválaszokat, amelyeket a szélsőséges állóképességi események váltanak ki. De ha még nem végezte el a képzést, és alkalmatlan vagy – ezek azok az emberek, akik bajba kerülhetnek. ”

A jövőbeli kutatások során a csapat azt tervezi, hogy a testmozgás miként befolyásolja a bél integritási funkcióját mind a magas, mind az alacsony hőmérsékleten, és felfedje a testmozgás által kiváltott bélkárosodás módját.

2013 októberében az Medical News ma beszámolt egy olyan tanulmányról, amely szerint a maratoni futás negatív hatással lehet a szívre, csökkentve a bal és a jobb kamrai funkciót.

A Nemzeti Rák Intézet által végzett új tanulmány szerint

„szélsőséges elhízás” a „lényegesen magasabb” halálozási arányhoz kapcsolódik. A

más néven „extrém elhízás”, a 3. osztályú elhízás az Egyesült Államokban az 1980-as évek közepe óta több mint tízszeresére nőtt, és jelenleg az amerikai felnőtt népesség 6% -át érinti. Ebben a csoportban az emberek az egy főre jutó egészségügyi ellátási kiadások 2000 -ben az egész 20% -át tették ki. Az ilyen típusú elhízás halálozására gyakorolt hatása.

Ebben az új tanulmányban a Nemzeti Rák Intézet kutatói 20 prospektív tanulmány adatait vizsgálták, amelyek magukban foglalják a Nemzeti Rák Intézet Kohort Konzorciumát, amely az Egyesült Államokban, Svédországban és Ausztráliában zajlott.

A kutatók kizárták a korábban dohányzott vagy krónikus betegségben szenvedő résztvevőket, amelyek 9 564 felnőttnél hagyták őket, akiket 3. osztályú elhízottnak minősítettek, és 304 011 normál súlyú felnőtt. A résztvevőket összesen 30 évig követték.

Az elemzés azt mutatja, hogy a halálozási arány (évente 100 000 főre eső halálesetek) 856 volt a 3. osztályú elhízott férfiak és 663 a 3. osztályú elhízott nők esetében. Ezzel szemben a normál súlyú férfiak és nők halálozási aránya 346,7, illetve 280,5 volt.

A 3. osztályú elhízott résztvevőknél a szívbetegségnek bizonyult a legfontosabb tényező, amely befolyásolja a magasabb halálozási arányt, amelyet a rák és a cukorbetegség követ. Az ezek és más betegségek halálának kockázata szintén növekedett a BMI növekedésével.

A kutatók kiszámították, hogy a normál tömeggel összehasonlítva a BMI 40 és 59 kg/m2 között van, és becsült veszteséget eredményez 6,5-13,7 év.

De a szerzők azt mondják, hogy – mivel a tanulmányokat csak három országban végezték el, a megállapítások nem vonatkoznak minden populációra. Továbbá, mivel a BMI kiszámításához önmagában jelentett magasságot és súlyt használtak-és nem használtak más elhízási intézkedéseket-a kutatók nem tudják ellenőrizni, hogy a számítások teljesen pontosak-e.

Ennek ellenére a szerzők úgy vélik, hogy eredményeik kapcsolatot mutatnak a 3. osztályú elhízás és a lényegesen megnövekedett halálozási arány között. Írják:

“A III. Osztályú elhízás a teljes halálozás és mortalitás túlzott arányával jár, az okok, különösen a szívbetegségek, a rák és a cukorbetegség miatt, valamint hogy a halál kockázata összességében, valamint Ezek a konkrét okok továbbra is növekednek a BMI növekedésével.

Megállapítottuk, hogy a III. Osztályú elhízással kapcsolatos várható élettartam -csökkenés hasonló volt a (és az 50 kg/m2 feletti BMI -értékeknél, még nagyobb, mint a jelenlegi dohányzásnál megfigyelt. ”

Tegnap az Medical News ma beszámolt a Stanfordi Egyetem kutatóinak tanulmányáról, amely az elhízás növekedését az Egyesült Államokban inkább az ülő életmód okozza, mint a túl sok kalóriát tápláló emberek növekedése.

Nemrégiben beszámoltunk az Írország és az Egyesült Királyság kutatói tanulmányairól is, amelyek azt sugallják, hogy a TV -k „rossz példát” készítenek az ételekre, amely „nem segítőkész” egy olyan társadalomban, ahol az elhízás egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább egyre inkább uralkodó.