Το επιπλέον ελαιόλαδο ή τα καρύδια «μπορεί να αντισταθμίσει τη γνωστική παρακμή που σχετίζεται με την ηλικία»

Αυτοί οι συμμετέχοντες συγκρίθηκαν με μια ομάδα ελέγχου 145 συμμετεχόντων μετά από μια δίαιτα όπου τους γνώριζαν να μειώσουν το διαιτητικό λίπος.

Εξαιρετικά ελαιόλαδο ή καρύδια «μπορεί να αντισταθμίσουν τη γνωστική παρακμή της ηλικίας»

Μετά από διάμεση 4 χρόνια διατροφικής παρέμβασης, οι γνωστικές εξετάσεις παρακολούθησης ήταν διαθέσιμες σε 334 συμμετέχοντες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπήρχαν 37 περιπτώσεις ήπιας γνωστικής εξασθένησης μεταξύ των συμμετεχόντων: 17 (13,4%) στην ομάδα που έλαβε επιπλέον ελαιόλαδο, οκτώ (7,1%) στην ομάδα μικτών καρπών και 12 (12,6%) στην ομάδα ελέγχου.

Οι συμμετέχοντες στην ομάδα ελέγχου παρουσίασαν σημαντικές μειώσεις σε κάθε μετρούμενο σύνθετο της γνωστικής λειτουργίας. Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι οι δύο βραχίονες διατροφής της Μεσογείου της μελέτης εμφάνισαν διαφορετικές βελτιώσεις στη γνωστική λειτουργία.

“Η ομάδα με καρύδια ήταν καλύτερα σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου στις δοκιμές μνήμης, την απομνημόνευση ονόματα ή λέξεις, ενώ η ομάδα ελαιολάδου έκανε καλύτερα σε δοκιμές που απαιτούν ταχύτητα σκέψης, μετωπική λειτουργία σας, εκτελεστική λειτουργία σας , “Εξηγεί ο Δρ Ros.

Αν και η μελέτη ήταν μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή, έχει τους περιορισμούς της. Όλοι οι συμμετέχοντες δεν έλαβαν γνωστικές δοκιμές παρακολούθησης και η προσκόλληση και στις τρεις δίαιτες δεν μπορεί να εγγυηθεί. Σύμφωνα με τους ερευνητές, δικαιολογείται περαιτέρω έρευνα.

“Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι σε έναν ηλικιωμένο πληθυσμό, μια διατροφή μεσαίας συμπληρωμένης με ελαιόλαδο ή καρύδια μπορεί να αντισταθμίσει τη γνωστική παρακμή της ηλικίας”, καταλήγουν στους συγγραφείς. “Η έλλειψη αποτελεσματικών θεραπειών για τη γνωστική παρακμή και την άνοια δείχνει την ανάγκη προληπτικών στρατηγικών για την καθυστέρηση της έναρξης και/ή της ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων αυτών των καταστροφικών συνθηκών”.

Σε μια συνέντευξη με την JAMA, ο Δρ Ros δηλώνει ότι η ερευνητική ομάδα διεξάγει επί του παρόντος μια μελέτη σχετικά με τις επιδράσεις των καρυδιών στη νευροεκφυλιστική ασθένεια, συγκρίνοντας μια δίαιτα καρυδιάς με δίαιτα ελέγχου.

Την περασμένη εβδομάδα, τα ιατρικά νέα σήμερα ανέφεραν σε μια παρόμοια μελέτη στην οποία οι ερευνητές παρακολούθησαν τις δίαιτες των ηλικιωμένων ενηλίκων για 5 χρόνια και δοκιμάστηκαν για γνωστική παρακμή. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι έτρωγαν υγιεινά μόνο μια μικρή πτώση στην εγκεφαλική δύναμη.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να αποτρέψει τη νέα έρευνα του Alzheimer

Τα πειράματα του ποντικιού αποκάλυψαν αλλαγές τόσο στις γνωστικές επιδόσεις όσο και στην εμφάνιση των νευρικών κυττάρων.

Η νόσος του Alzheimer εκτιμάται ότι επηρεάζει περίπου 5 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η νευροεκφυλιστική ασθένεια είναι προοδευτική και δεν μπορεί ακόμα να θεραπευτεί ή να αντιστραφεί.

Αλλά η νέα έρευνα κινείται πιο κοντά σε μια πρόληψη-και ενδεχομένως αντιστροφή-στρατηγική, μελετώντας τις επιδράσεις του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στη γνωστική απόδοση και την υγεία του εγκεφάλου των ποντικών.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής της Μεσογείου, η οποία είναι μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ελαιόλαδο και καρύδια.

Η νέα μελέτη – που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Clinical and Translational Neurology – πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα ερευνητών από την Ιατρική Σχολή Lewis Katz στο Temple University (LKSOM) στη Φιλαδέλφεια, PA.

Ο επικεφαλής ερευνητής Dr. Domenico Praticò – καθηγητής στα τμήματα της φαρμακολογίας και της μικροβιολογίας και το Κέντρο Μεταφραστικής Ιατρικής στο LKSOM – εξηγεί γιατί αρκετές μελέτες έχουν ξεχωρίσει το ελαιόλαδο και το χαιρέτισε ως κύριο λόγο για τον οποίο Η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με τόσα πολλά οφέλη για την υγεία.

“Η σκέψη είναι ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι καλύτερο από τα φρούτα και τα λαχανικά και ως μονοακόρεστα λαχανικά λίπος είναι πιο υγιεινό από τα κορεσμένα ζωικά λίπη”, λέει.

Μελετώντας την επίδραση του ελαιολάδου σε ποντίκια

Ο Δρ Praticò και η ομάδα χρησιμοποίησαν ένα παραδοσιακό μοντέλο διαγονιδιακού ποντικού του Alzheimer για να μελετήσουν την επίδραση του πετρελαίου. Τα τρωκτικά τροποποιήθηκαν γενετικά ώστε να έχουν τα τρία κύρια χαρακτηριστικά της νόσου του Alzheimer: η εξασθένιση της μνήμης, η συσσώρευση των πλακών αμυλοειδούς και τα νευροϊνιδιακά μπερδέματα.

Τα νευροϊνικά μπερδεμένα είναι το αποτέλεσμα των στριμμένων κλώνων μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται tau. Σε έναν υγιή εγκέφαλο, το Tau βοηθά με τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών και άλλων μορίων που χρειάζονται τα εγκεφαλικά κύτταρα. Στη νόσο του Alzheimer, αυτή η πρωτεΐνη μπερδεύεται μέσα στα εγκεφαλικά κύτταρα, τα οποία τυχαίνει να πεθαίνουν επειδή τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά δεν τους φτάνουν πλέον.

Πλάκες αμυλοειδούς είναι το αποτέλεσμα της υπερβολικής παραγωγής και της συσσώρευσης βήτα-αμυλοειδούς, ένα θραύσμα της πρωτεΐνης που ονομάζεται “πρωτεΐνη πρόδρομης αμυλοειδούς”. Στη νόσο του Alzheimer, αυτές οι πλάκες συσσωρεύονται στους χώρους μεταξύ των νευρώνων.

Ο Δρ Praticò και οι συνάδελφοί του χωρίζουν τα τρωκτικά σε δύο ομάδες: μία ομάδα τροφοδοτήθηκε με δίαιτα με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και η άλλη ομάδα έλαβε μια τακτική δίαιτα χωρίς προστιθέμενο πετρέλαιο.

Τα χαρακτηριστικά του Alzheimer αρχίζουν να αναπτύσσονται σε ένα μοντέλο τρωκτικών αρκετά νωρίς, έτσι σε αυτό το πείραμα, το λάδι προστέθηκε στη διατροφή όταν τα ποντίκια ήταν 6 μηνών, πριν εμφανιστούν τυχόν συμπτώματα.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τις γνωστικές ικανότητες των ποντικών με τη χορήγηση δοκιμών για τη χωρική τους μνήμη, τη μνήμη εργασίας και τις μαθησιακές δεξιότητες.

Το ελαιόλαδο διατηρεί την υγεία των εγκεφάλων

Από την άποψη της γενικής εμφάνισης, δεν παρατηρήθηκαν διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων των ζώων.

Αλλά όταν τα ποντίκια ήταν 9 μηνών και 12 μηνών, τα ποντίκια που είχαν τροφοδοτηθεί με την εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο δίαιτα εκτελούσαν πολύ καλύτερα στις γνωστικές εξετάσεις.

Ο Δρ Praticò και η ομάδα του ανέλυσαν επίσης τον εγκεφαλικό ιστό αυτών των ποντικών και οι μελέτες αποκάλυψαν εντυπωσιακές διαφορές μεταξύ της εμφάνισης και της λειτουργίας των νευρικών κυττάρων.

Πρώτον, η ακεραιότητα των συνάψεων – που είναι τα μέρη του εγκεφαλικού κυττάρου που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων – διατηρήθηκαν πολύ καλύτερα στην ομάδα ελαιολάδου. Δεύτερον, ο ιστός του εγκεφάλου στα ποντίκια που τροφοδοτούνται από το ελαιόλαδο αποκάλυψε μια «δραματική αύξηση» στην ενεργοποίηση της αυτοφαγίας των νευρικών κυττάρων.

Η αυτοφαγία είναι μια διαδικασία που βλέπει τα νευρικά κύτταρα να αποσυντεθούν και να εξαλείψουν τα τοξικά συντρίμμια που τείνουν να συσσωρεύονται μεταξύ των κυττάρων.

Σε αυτό το πείραμα, η αύξηση της αυτοφαγίας οδήγησε σε μείωση των πλακών αμυλοειδούς και φωσφορυλιωμένου tau.

Ο Δρ Praticò λέει: “Αυτό είναι ένα συναρπαστικό εύρημα για εμάς. Χάρη στην ενεργοποίηση της αυτοφαγίας, η μνήμη και η συναπτική ακεραιότητα διατηρήθηκαν και οι παθολογικές επιδράσεις στα ζώα που προορίζονταν για την ανάπτυξη της νόσου του Alzheimer μειώθηκαν σημαντικά “.

“Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, δεδομένου ότι υποψιαζόμαστε ότι η μείωση της αυτοφαγίας σηματοδοτεί την αρχή της νόσου του Alzheimer”.

Δρ. Domenico Praticò

Στη συνέχεια, οι ερευνητές σχεδιάζουν να εισαγάγουν το ελαιόλαδο σε μεταγενέστερο στάδιο, όταν τα συμπτώματα του Alzheimer θα έχουν ήδη προκύψει. Στην περίπτωση των ποντικών, αυτό θα σήμαινε σε ηλικία 12 μηνών.

“Συνήθως όταν ένας ασθενής βλέπει έναν γιατρό για υποψία συμπτωμάτων άνοιας, η ασθένεια είναι ήδη παρούσα”, εξηγεί ο Δρ Praticò. “Θέλουμε να μάθουμε αν το ελαιόλαδο που προστέθηκε σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο στη διατροφή μπορεί να σταματήσει ή να αντιστρέψει την ασθένεια”.

Μάθετε πώς μια μεσογειακή διατροφή εμπλουτισμένη με παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να προστατεύσει την καρδιά.

Η ακραία άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε σήψη, η μελέτη βρίσκει

Harm παρά καλή – θα μπορούσε να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από το αίμα.

Οι μελέτες – και οι δύο με επικεφαλής τον Δρ. Ricardo Costa του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στο Monash – δημοσιεύονται στο Διεθνές Εφημερίδα της Αθλητικής Ιατρικής και Ασκητικότητας Ανοσολογικών Αναθεωρήσεων.

Η δηλητηρίαση από το αίμα, γνωστή και ως σηψαιμία ή σηψαιμία, εμφανίζεται όταν διαρρέουν ανοσοποιητικά χημικά στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας υπερβολική φλεγμονώδη απόκριση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θρόμβους αίματος και να διαρρέουν σκάφη, να εξασθενίσει τη ροή του αίματος και να εμποδίσει τα όργανα του σώματος να λαμβάνουν τα απαιτούμενα οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι στις ΗΠΑ αναπτύσσουν σήψη κάθε χρόνο, με περίπου το 28-50% αυτών των ατόμων που πεθαίνουν από την κατάσταση.

βρέφη και παιδιά, ηλικιωμένα άτομα, άτομα με χρόνιες ασθένειες – όπως ο καρκίνος ή το AIDS – οι άνθρωποι που έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα ή φυσικά τραύματα και εκείνοι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο σήψης.

Ωστόσο, η τελευταία έρευνα από τη Δρ. Costa και οι συνάδελφοί του υποδηλώνει ότι η ακραία άσκηση μπορεί επίσης να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για την κατάσταση.

Οι κατευθυντήριες γραμμές για τη σωματική δραστηριότητα για τους Αμερικανούς συνιστούν τους ενήλικες να συμμετέχουν σε τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας μέτριας έντασης ή 75 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας έντασης σθεναρής έντασης κάθε εβδομάδα.

Αλλά ενώ εκτιμάται ότι σχεδόν οι μισοί από εμάς δεν πληρούν αυτές τις οδηγίες, ορισμένοι από εμάς βρίσκονται στην άλλη πλευρά του φράχτη, ασκώντας στα άκρα.

Σύμφωνα με τον Δρ Costa, η άσκηση για περισσότερο από 4 ώρες σε μία συνεδρία θεωρείται ακραία, καθώς ασχολείται με επαναλαμβανόμενες ημέρες άσκησης αντοχής. Τέτοιες πρακτικές είναι κοινές μεταξύ των ανθρώπων που συμμετέχουν σε ακραία γεγονότα αντοχής, όπως οι μαραθώνιοι, οι οποίοι συχνά συμμετέχουν σε αυτά τα γεγονότα κατά τη διάρκεια περιόδων υψηλής θερμότητας, θέτοντας επιπλέον πίεση στο σώμα.

“Η άσκηση με αυτόν τον τρόπο δεν είναι πλέον ασυνήθιστη-οι λίστες αναμονής για μαραθώνιους, εκδηλώσεις Triathlon Ironman και Ultra-Marathons είναι ο κανόνας και αυξάνονται σε δημοτικότητα”, σημειώνει ο Δρ Costa.

Οι δρομείς του μαραθωνίου είχαν δείκτες σήψης σε δείγματα αίματος

Για τις μελέτες, η ομάδα ανέλυσε δείγματα αίματος από 17 άτομα που συμμετείχαν σε 24ωρο μαραθώνιο και 19 άτομα που πήραν Μέρος σε ένα πολυεπίπεδα μαραθώνιο πολλαπλών σταδίων. Τα δείγματα αίματος ελήφθησαν από κάθε συμμετέχοντα αμέσως πριν και μετά τα γεγονότα και όλα τα δείγματα συγκρίθηκαν με δείγματα από συμμετέχοντες στον έλεγχο.

Σε σχεδόν όλα τα δείγματα αίματος που ελήφθησαν από τους συμμετέχοντες στη μελέτη μετά την ολοκλήρωση του μαραθωνίου, οι ερευνητές εντόπισαν δείκτες πανομοιότυπα με εκείνους που βρέθηκαν σε δείγματα αίματος ασθενών που γίνονται δεκτοί στο νοσοκομείο για σήψη.

“Δείγματα αίματος που ελήφθησαν πριν και μετά τα γεγονότα, σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου, απέδειξαν ότι η άσκηση σε παρατεταμένο χρονικό διάστημα προκαλεί την αλλαγή του τοιχώματος του εντέρου, επιτρέποντας τα φυσικά παρόντα βακτήρια, γνωστά ως ενδοτοξίνες, Το έντερο να διαρρεύσει στην κυκλοφορία του αίματος “, εξηγεί ο Δρ Costa. “Αυτό στη συνέχεια ενεργοποιεί μια συστηματική φλεγμονώδη απόκριση από τα ανοσοποιητικά κύτταρα του σώματος, παρόμοια με ένα σοβαρό επεισόδιο λοίμωξης.”

Σημείωση: Δεδομένου ότι οι ενδοτοξίνες δεν είναι βακτήρια, για “… τα φυσικά παρόντα βακτήρια, γνωστά ως ενδοτοξίνες …” Μια καλύτερη φράση θα ήταν ίσως “… τα φυσικά παρόντα βακτήρια, τα οποία εκκρίνουν ενδοτοξίνες …”

Είναι ενδιαφέρον ότι η ομάδα διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που ήταν πιο εύχρηστοι και ξόδεψαν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατάρτισης για τους μαραθώνιους είχαν υψηλότερα επίπεδα αντιφλεγμονώδους κυτοκίνης που ονομάζεται ιντερλευκίνη 10 στο αίμα τους, το οποίο αντισταθμίζει τυχόν αρνητικές επιδράσεις για την υγεία που προκαλείται από την ενδοτοξίνη -Το επαγόμενη ανοσοαπόκριση.

Τα ευρήματά τους, λέει η ομάδα, υπογραμμίζουν τη σημασία των ακόλουθων κατευθυντήριων γραμμών όταν πρόκειται να συμμετάσχετε σε γεγονότα ακραίας αντοχής. Ο Δρ Costa προσθέτει:

“Είναι ζωτικής σημασίας ο καθένας που υπογράφει σε μια εκδήλωση παίρνει πρώτα έναν έλεγχο υγείας και δημιουργεί ένα αργό και σταθερό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αντί να πηδάει κατευθείαν σε μαραθώνιο, για παράδειγμα, με μόνο με μόνο Εκπαίδευση ενός μήνα.

Το σώμα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει και να βάζει ένα φρένο σε αρνητικές ανοσοαποκρίσεις που προκαλούνται από ακραία γεγονότα αντοχής. Αλλά αν δεν έχετε κάνει την εκπαίδευση και είστε ακατάλληλοι – αυτοί είναι οι άνθρωποι που μπορούν να μπουν σε πρόβλημα. ”

Σε μελλοντική έρευνα, η ομάδα σχεδιάζει να διερευνήσει περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο η άσκηση επηρεάζει τη λειτουργία της ακεραιότητας του εντέρου τόσο σε περιβάλλοντα υψηλής όσο και χαμηλής θερμοκρασίας, καθώς και να αποκαλύψει τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποφευχθεί η βλάβη του εντέρου που προκαλείται από την άσκηση.

Τον Οκτώβριο του 2013, τα ιατρικά νέα που ανέφεραν σήμερα σε μια μελέτη που υποδηλώνει ότι το τρέξιμο του μαραθωνίου μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην καρδιά, μειώνοντας τη λειτουργία αριστερά και δεξιά κοιλιακή.

«Ακραία παχυσαρκία» που συνδέεται με «ουσιαστικά υψηλότερα» ποσοστά θνησιμότητας

Η παχυσαρκία της κατηγορίας 3 συνδέεται με σημαντικά αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας, σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου.

αλλιώς γνωστή ως “ακραία παχυσαρκία”, η παχυσαρκία της κατηγορίας 3 έχει αυξηθεί περισσότερο από 10 φορές στις ΗΠΑ από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και επί του παρόντος επηρεάζει το 6% του αμερικανικού ενήλικου πληθυσμού. Οι άνθρωποι αυτής της ομάδας αντιπροσώπευαν επίσης το 20% των συνολικών δαπανών περί υγειονομικής περίθαλψης κατά κεφαλήν το 2000. τις επιπτώσεις στη θνησιμότητα αυτού του είδους της παχυσαρκίας.

Σε αυτή τη νέα μελέτη, ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου εξέτασαν στοιχεία από 20 προοπτικές μελέτες που αφορούσαν την Κοινοπραξία Κονείας του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, τη Σουηδία και την Αυστραλία.

Οι ερευνητές απέκλεισαν τους συμμετέχοντες που είχαν καπνίσει προηγουμένως ή είχαν ιστορικό χρόνιων ασθενειών, η οποία τους άφησε με 9.564 ενήλικες που ταξινομήθηκαν ως παχύσαρκοι της κατηγορίας 3 και 304.011 ενήλικες ενός κανονικού βάρους. Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν για συνολικά 30 χρόνια.

Η ανάλυση δείχνει ότι τα ποσοστά θνησιμότητας (θάνατοι ανά 100.000 άτομα ετησίως) ήταν 856 για τους παχύσαρκους άνδρες της κατηγορίας 3 και 663 για τις παχύσαρκες γυναίκες της κατηγορίας 3. Αντίθετα, τα ποσοστά θνησιμότητας για τους άνδρες και τις γυναίκες φυσιολογικού βάρους ήταν 346,7 και 280,5, αντίστοιχα.

Στους παχύσαρκους συμμετέχοντες της κατηγορίας 3, οι καρδιακές παθήσεις βρέθηκαν να είναι ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, ακολουθούμενη από καρκίνο και διαβήτη. Ο κίνδυνος θανάτου από αυτές και άλλες ασθένειες αυξήθηκε επίσης με την αύξηση του ΔΜΣ.

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι, σε σύγκριση με το κανονικό βάρος, έχοντας ΔΜΣ μεταξύ 40 και 59 kg/m2 έχει ως αποτέλεσμα εκτιμώμενη απώλεια 6,5-13,7 ετών ζωής.

Αλλά οι συγγραφείς λένε ότι – καθώς οι μελέτες διεξήχθησαν μόνο σε τρεις χώρες – τα ευρήματα μπορεί να μην ισχύουν για όλους τους πληθυσμούς. Επίσης, επειδή χρησιμοποίησαν αυτοαναφερόμενο ύψος και βάρος για να υπολογίσουν τον ΔΜΣ-και δεν χρησιμοποίησαν άλλα μέτρα παχυσαρκίας-οι ερευνητές δεν μπορούν να επαληθεύσουν ότι οι υπολογισμοί ήταν απολύτως ακριβείς.

Παρ ‘όλα αυτά, οι συγγραφείς πιστεύουν ότι τα αποτελέσματά τους καταδεικνύουν μια σύνδεση μεταξύ της παχυσαρκίας της κατηγορίας 3 και ενός σημαντικά αυξημένου ποσοστού θνησιμότητας. Γράφουν:

“Η παχυσαρκία της κατηγορίας ΙΙΙ σχετίζεται με υπερβολικά ποσοστά συνολικής θνησιμότητας και θνησιμότητας λόγω ενός ευρέος φάσματος αιτιών, ιδιαίτερα των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και του διαβήτη και του κινδύνου θανάτου συνολικά και από Αυτές οι συγκεκριμένες αιτίες συνεχίζουν να αυξάνονται με αυξανόμενες τιμές του ΔΜΣ.

διαπιστώσαμε ότι η μείωση του προσδόκιμου ζωής που σχετίζεται με την παχυσαρκία της κατηγορίας ΙΙΙ ήταν παρόμοια με (και, για τις τιμές BMI πάνω από 50 kg/m2, ακόμη μεγαλύτερη από) που παρατηρήθηκαν για το τρέχον κάπνισμα “.

Χθες, τα ιατρικά νέα που ανέφεραν σήμερα σε μια μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ που διαπίστωσε ότι η άνοδος της παχυσαρκίας σε όλες τις ΗΠΑ προκαλείται περισσότερο από όλο και πιο καθιστικούς τρόπους ζωής από ό, τι η αύξηση των ανθρώπων που τρώνε πάρα πολλές θερμίδες.

Αναφέραμε επίσης πρόσφατα μια μελέτη από ερευνητές στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που πρότεινε ότι η τηλεόραση θέτει στα παιδιά ένα «κακό παράδειγμα» για τα τρόφιμα, το οποίο δεν είναι χρήσιμο σε μια κοινωνία όπου η παχυσαρκία γίνεται όλο και περισσότερο επικρατών.